Inloggen Registreren

Login op je Daddy account

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Mij onthouden

Daddy account aanmaken

Alle velden met een (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord herhalen *
E-mail *
E-mail herhalen *

Flesje schoonmaken

Een klus die niet altijd even leuk is, maar wel heel belangrijk.
Flesje schoonmaken
Het is super makkelijk. Een flesje kan gebruikt worden als borstvoeding niet tot de opties hoort, maar ook voor ons papa’s om af en toe eens de kleine eten te geven. Mama kan prima kolven en papa kan dan lekker met de kleine op schoot even Daddytime houden met de kleine. Maar als het flesje eenmaal leeg is, dan moet er ook schoon gemaakt worden. Een klus die niet altijd even leuk is, maar wel heel belangrijk. In dit artikel enkele tips die je kunnen helpen bij het schoon en hygiënisch houden van je flesjes.

Flessenborstels
Voor de babyflesjes zijn er bij veel verschillende winkels flessenborstels te koop. Dit zijn borstels die speciaal zijn gemaakt om goed onder in de fles te komen en alle hoeken en randjes te raken. Babyspeciaalzaken hebben deze borstels, maar ook veel drogisterijen en online winkels. Denk jij bij een winkel aan baby-artikelen, dan heb je een grote kans dat ze deze daar verkopen.

Wat is belangrijk?
  • Belangrijk is dat je de juiste volgorde gebruikt om een flesje schoon te maken. De beste manier is om direct na de voeding de fles en de speen om te spoelen met water.
  • Let erop bij het uitspoelen, van welk materiaal de fles is gemaakt. Als er BPA of BPS in het flesje zit (vaak aanwezig in goedkopere flesjes), dan is het beter om het flesje met koud water uit te spoelen in verband met het vrijkomen van chemicaliën die zijn gebruikt bij het maken van het babyflesje. Bij het uitkoken van de flesjes zou dit geen probleem moeten vormen wanneer je het met koud water afspoelt.
  • Een van de belangrijkste tips die we mee kunnen geven is: Volg de instructies die de fabrikant heeft gegeven en gebruik het flesje ook niet op een andere manier. Doe dit ook bij de reiniging van het flesje. Bovendien is het beter om geen beschadigde plastic producten te gebruiken bij baby’s en peuters.Zorg ervoor dat je een flesje vaak uitkookt. In het eerste half jaar is het verstandig om gebruikte flesjes elke dag 1 keer uit te koken. Dit doe je door een flesje tien minuten in kokend water te dompelen. Rond de 3 laatste minuten gooi je ook speentjes erbij. Is je kindje ongeveer 6 maanden oud, dan kan je het flesje gewoon mee wassen met de afwas en is 1 keer per week uitkoken genoeg.

Voor niet al te veel geld is het ook mogelijk om magnetron sterilisators te kopen. Dat is een bak waar je de flesjes en speentjes in zet. Uit onderzoek is gebleken dat deze sterilisators ook het gewenste effect hebben en dus voldoende zijn voor het steriliseren van de flesjes. Het uitkoken van flessen en spenen is niet per see nodig indien je ze meeneemt in een vaatwasser, mits deze minimaal 55 graden kan halen en er een lang programma is. Verstandig is wel om de flesjes en speentjes daarna even af te wassen, omdat er restjes van het afwasmiddel of glansspoelmiddel kan achterblijven. Voor volwassenen niet schadelijk, maar voor de kleine kan dit laxerend werken.

Voeding

In het begin zal je kindje alleen maar borst of kunstvoeding krijgen. Hierna zal dit overgaan op pap en fruithapje en misschien al wel vast voedsel! Maar vanaf wanneer mogen ze dat? Dat leggen we je graag uit.

Papa regelt het

Zowel voor als vlak na de geboorte zijn er een heleboel zaken die geregeld moeten worden. Niet alleen een grappige babykamer, wat kleren en een mooie naam, maar ook bijvoorbeeld verzekeringen en geboorteaangifte.

Sprongetjes

Soms is je baby opeens lastiger dan anders, zonder duidelijke oorzaak. Hij huilt veel, is humeurig en hangerig, wil opeens niet meer eten of slaapt moeilijk. Grote kans dat je kind in een sprongetje zit.

Inloggen met