Inloggen Registreren

Login op je Daddy account

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Mij onthouden

Daddy account aanmaken

Alle velden met een (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord herhalen *
E-mail *
E-mail herhalen *

Informatie & tips Baby

Een baby kan in het begin erg eng zijn, vooral wanneer het je eerste kindje is.

Het is echt geen rozengeur en maneschijn om een baby te moeten verzorgen, dat weten we allemaal. Maar oef, dat het zo eng zou zijn als nieuwe ouder? Nee, vooral wanneer het je eerste kindje is kun je erg onzeker zijn. Maar geen zorgen! Wij proberen je zo goed mogelijk op weg te helpen zodat je een zelfverzekerde ouder bent.

De geboorte van jullie kind is één van de meest ingrijpende veranderingen in jullie  leven. Je hele wereld staat op zijn kop. Soms in positieve zin: ongelooflijk hoeveel liefde je ineens voelt voor dit kleine wezentje…Maar niet alles is rozengeur en maneschijn.

Veel vrouwen zijn behoorlijk labiel in de eerste periode na de geboorte. Daar waar jij misschien voelt dat alles perfect is, jullie baby is zoet en slaapt heerlijk, kan je vrouw van het ene in het andere moment omslaan van gezellig en liefdevol naar een regelrechte bitch. De hormoonschommelingen zijn heftig in de eerste periode na de bevalling, dit zorgt ervoor dat het humeur van je vrouw van de ene naar de andere kant kan schieten zonder dat jij snapt wat er aan de hand is.


Tel hier bij op dat het leven van je vrouw volledig verandert is door de baby en het feit dat vrouwen vaak overal controle over willen hebben en je snapt dat het voor haar lang niet altijd makkelijk is. Daar waar je vrouw eerder waarschijnlijk buitenshuis werkte, zit ze nu de hele dag met de baby binnen. Ze kan heel goed het contact met haar collega’s en de buitenwereld missen. Haar wereld voelt misschien wel heel klein tijdens de verlof periode.
Daarnaast valt aan het leven met een baby niets te controleren. Veel vrouwen hebben de neiging overal controle over te willen hebben. Het huishouden, boodschappen, eten enzovoort moet op DIE manier gedaan worden. Met een baby gaat dat zeker niet lukken. De baby slokt alle aandacht op en heeft geen boodschap aan wat mama graag zou willen doen.

Voeding

In het begin zal je kindje alleen maar borst of kunstvoeding krijgen. Hierna zal dit overgaan op pap en fruithapje en misschien al wel vast voedsel! Maar vanaf wanneer mogen ze dat? Dat leggen we je graag uit.

Papa regelt het

Zowel voor als vlak na de geboorte zijn er een heleboel zaken die geregeld moeten worden. Niet alleen een grappige babykamer, wat kleren en een mooie naam, maar ook bijvoorbeeld verzekeringen en geboorteaangifte.

Sprongetjes

Soms is je baby opeens lastiger dan anders, zonder duidelijke oorzaak. Hij huilt veel, is humeurig en hangerig, wil opeens niet meer eten of slaapt moeilijk. Grote kans dat je kind in een sprongetje zit.

Inloggen met