Informatie & Tips

Heb je zelf ook leuke weetjes of een handige tip? Meld het aan de redactie!

Papa regelt het!

Zowel voor als vlak na de geboorte zijn er een heleboel zaken die geregeld moeten worden.

Verlofregelingen

Niet alleen je vrouw maar ook jij hebt recht op verlof! Weet jij waar je recht op hebt? Wij helpen je!

Informatie & Tips voor papa's

Elke vader is in het begin onzeker of hij het wel goed doet.
Wij begrijpen als geen ander dat je vooral in het begin erg onzeker bent. Vooral wanneer het je eerste kind is. Het team van Daddytime Nederland bestaat uit een fantastische groep papa's die zoveel mogelijk informatie en tips hebben verzameld uit eigen beleving. 

Bedtijden

Een vaste tijd om naar bed te gaan zit er in Nederland helemaal ingebakken. Maar wat zijn de richtlijnen voor bedtijden?

Groeipijn

Groeipijn, iets waar je kindje flink last van kan krijgen. Gelukkig kan je hier als papa of mama zijnde wat aan doen om het te verzachten.

Feit? of Fabel?

Pasgeboren baby’s zouden meer op hun vader lijken dan op hun moeder. Waarom zou dat zo zijn? Een mogelijke verklaring is dat een vader nooit helemaal zeker weet dat de baby door hem is verwekt. Als iedereen zegt dat de baby op de vader lijkt, zou hem dit geruststellen en ervoor zorgen dat hij de baby goed verzorgt in plaats van verstoot. Kinderen die op hun vader lijken zouden hierdoor een voordeel hebben. De vader heeft hierdoor een sterkere band met de baby en steekt meer zorg en aandacht aan zijn kind.
Meerdere onderzoekers hebben geprobeerd om het resultaat te herhalen uit 1995 maar zonder succes…. Wat wel uit al deze onderzoeken bleek was dat proefpersonen de baby’s evenveel op vader als op moeder vinden lijken of zelfs meer op de moeder. De verklaring is nu dat moeders hun baby meer op de vader vindt lijken om hem gerust te stellen. De baby lijkt op jou, dus je bent echt de vader. Maar bij onbekenden kan het alle kanten op!

Sprongetjes

Hij huilt veel, is humeurig en hangerig, wil opeens niet meer eten of slaapt moeilijk. Grote kans dat je kind in een sprongetje zit.
Verder lezen...

Papa regelt het!

Zowel voor als vlak na de geboorte zijn er een heleboel zaken die geregeld moeten worden. Bijvoorbeeld verzekeringen en geboorteaangifte.
Verder lezen...

Voeding

Genoeg drinken, en later eten, is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van je baby. Maar hoe weet je nu wat je baby het eerste jaar qua voeding nodig heeft?
Verder lezen...

(Peuter) Puberteit

Alles wat u zegt of doet is verkeerd en u heeft het altijd mis als u voor de zoveelste keer een gesprek aanknoopt. Uw kind heeft de pubertijd bereikt.
Verder lezen...

Handige informatie over de Baby

Het is echt geen rozengeur en maneschijn om een baby te moeten verzorgen, dat weten we allemaal. Maar oef, dat het zo eng zou zijn als nieuwe ouder? Nee, vooral wanneer het je eerste kindje is kun je erg onzeker zijn. Maar geen zorgen! Wij proberen je zo goed mogelijk op weg te helpen zodat je een zelfverzekerde ouder bent.
Advertentie

Aanbiedingen

Wij houden je op de hoogte voor de beste aanbiedingen van luier's voeding & nog veel meer!

Dagje heerlijk weg

Wij zijn altijd opzoek naar leuke kortingen voor dagjes weg! check ze allemaal!

Inloggen met